Här är ALLA manualer för Super Nintendo

super nintendo controller 16bitspixelz unsplash
Foto: 16bitspixelz, Unsplash

Okej, det här är nostalgi på hög nivå för alla som har haft eller provat ett Super Nintendo. Visste du att alla manualer till spelen för den ikoniska spelkonsolen finns att ladda ner från ett och samma ställe?

Nej, det är inte Nintendo själva som har lagt upp manualerna. Istället är det streamaren Peebs som med lite hjälp har hittat, skannat in och laddat upp en digital kopia av samtliga engelskspråkiga manualer som finns för Super Nintendo och konsolens spel.

Totalt har ett hundratal personer assisterat Peebs i arbetet som har pågått under hela åtta år.

Listan med manualer finns på ett privat Google-konto, men alla manualerna har förevigats med hjälp av Archives.org. Här är några exempel från de mer välkända och populära spelen:

Du hittar alla inskannade manualer här.

Vill du se en topplista över de populäraste Super Nintendo-spelen någonsin så finns det hos IGN här.

En intressant detalj kan vara att Nintendo har egna manualer för alla spelen till både NES Classic och SNES Classic. Två spelkonsoler som inte säljs längre, men som var extremt åtråvärda när de släpptes. Så pass att så kallade scalpers köpte på sig exemplar och lade ut dem till försäljning med hutlöst höga priser.

Via The Verge

Redo för en nostalgitripp? Här är tre timmar med musik från Super Nintendo-spel.
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.