Sony kan släppa en ny och förbättrad Playstation 5-modell under hösten 2023. Det ska enligt uppgift röra sig om en Slim-variant som har omarbetad insida och en fysiskt mindre konstruktion. Hela spelkonsolen är helt enkelt tunnare.

Att en Playstation 5 Slim kommer – förr eller senare – inte direkt en högoddsare. Ser vi på tidigare lanseringar i Playstation-serien så introduceras först en grundmodell, därefter en Slim-variant och ibland även en tredje, ännu mer förbättrad modell.

Anledningen till att just Playstation 5 är så stor har med insidan att göra. De enskilda komponenterna som processor, grafikkrets och SSD-kontrollern tar rejält med plats och kräver en rejäl omarbetning för att chassit ska kunna bli mindre.

Lästips: PS5 Pro Controller – professionell handkontroll för Playstation 5

Playstation 5
Gamla Playstation 5 från 2020 är rejält mycket större än vad Playstation 5 Slim väntas vara. Foto: Sony

Playstation 5 Slim har en radikalt omarbetad design

Enligt webbsajten The Leaks så kommer nya Playstation 5 Slim att se väldigt annorlunda ut jämfört med den första modellen, Playstation 5.

Genom att använda en process kallad ”die-shrink” så har komponenterna blivit mindre och strömsnålare. Det gör att det interna utrymmet kan förminskas då de tar mindre plats. Även kylarlösningen kan göras mindre då värmeutvecklingen minskar.

Vi vet sen tidigare att Playstation 5 kan göras rejält mycket tunnare om Sony bara vill det. Kanske inte lika extremt som med det här konceptbygget som visar hur en vattenkylning kan göra spelkonsolen lövtunn (nåja).

Därför vill Sony minska storleken på Playstation 5

Den stora anledningen till att Sony faktiskt vill minska storleken på Playstation 5-konsolen har inte med konsumenternas önskan att få en mindre spelkonsol. Istället vill den japanska speljätten dra ner på materialkostnader och fraktkostnader.

Det säger The Leak som även menar att en mindre spelkonsol är lättare att marknadsföra med tanke på hur stor Playstation 5 faktiskt är.

I skrivande stund finns inga officiella bilder som visar hur nya modellen kommer att se ut. Det vore inte orimligt att tänka sig en design som liknar vad konkurrenten Xbox Series S är idag (nej, inte Xbox Series X).

Sajten säger att Playstation 5 Slim kan få en design som gör att den kan placeras både vertikalt och horisontellt utan att den behöver ett stöd. Det är dock inte bekräftat och kan ändras före presentationen senare under 2023.

Via The Leak

Kategoriserad i: