”The Last of Us”-kopian på Nintendo Switch som du ska undvika

Nintendo Switch
Foto: iliya9, Unsplash

The Last Hope – Dead Zone Survival är ett Switch-spel som i det närmaste kan beskrivas som en urusel kopia av The Last of Us kombinerad med The Division och Grand Theft Auto 3.

Där The Last of Us-serien briljerar med en fantastisk berättelse, vacker grafik och en gripande känsla som verkligen drar in oss i en förlorad värld så är The Last Hope – Dead Zone Survival raka motsatsen.

Grafiken och ljudeffekterna är riktigt dåliga, intelligensen (om vi ens kan kalla det så) som styr zombierna är undermålig och hela upplägget fullkomligt skriker The Last of Us-kopia på alla sätt. En dåligt ihopslängd kopia som blandar in flera andra spel i en smaklös mix.

Berättelsen tlil The Last Hope är att huvudkaraktären Brian skickas in i framtiden md hjälp av en tidsmaskin för att stoppa zombie-invasionen som förstörde världen. Han hamnar i en förlorad stad, fylld med zombies som han måste slå sig igenom tillsammans med en kompanjon som är förvirrande lik Ellie från The Last of Us-spelen.

Du kan köpa spelet från den engelska Switch-butiken för 9 pund. Just nu finns spelet att köpa till kraftigt rabatterat pris – bara 0,99 pund. Men gör det inte, för hela spelet känns som en rabatterad version av The Last of Us och du förtjänar bättre än så.

Det här är inte första gången som ett storspel får en förvirrande lik, men ack så dålig kopia på det här sättet.

I augusti 2022 gjorde ett annat spel stora rubriker inom spelvärlden, nämligen War Gods Zeus of Child. Vi skojar inte, det är vad spelet kallades – innan Microsoft slog ner på spelet med full kraft då det var en kopia på fantastiska Playstation-spelet God of War.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.