PS5 Pro Controller – professionell handkontroll för Playstation 5

sony dualsense controler ps5 unsplash julian hochgesang
Foto: Julian, Hochgesang

Sony arbetar på en ny och förbättrad handkontroll för Playstation 5. Den nya handkontrollen heter PS5 Pro Controller och ska vara ännu mer avancerad än DualSense-kontrollen som finns idag.

Det menar åtminstone källor till webbsajten Try Hard Guides som påstår att de kan beskriva prototypen till handkontrollen i detalj. En stor nyhet är att Sony har valt ett mer greppvänligt gummimaterial för bättre grepp, vilket vi är tacksamma för.


Uppdatera DualSense med Windows-verktyg – ladda ner gratis

Andra förbättringar är att de analoga styrspakarna samt vissa knappar kan bytas ut. Det betyder att Sony verkar ta inspiration från Microsoft Elite-kontrollen och Razer Wolverine-serien som båda har (delvis) utbytbara delar.

Rent design- och utseendemässigt så ska nya PS5 Pro Controller (om det nu är det färdiga namnet låter vi vara osagt) vara mycket snarlik DualSense som medföljer Playstation 5 idag.

Precis som DualSense så kan uppdateringar installeras med hjälp av din Playstation 5 och den medföljande sladden för USB-C. Det betyder att nya funktioner, optimeringar och buggfixar kan läggas till i efterhand.

Via Eurogamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.