Uppdatera DualSense med Windows-verktyg – ladda ner gratis

sony playstation 5 dualsense 2020

Sony har släppt ett gratisverktyg som gör att du kan uppdatera mjukvaran i handkontrollen DualSense med en Windows-dator.

Normalt måste du ansluta handkontrollen till spelkonsolen Playstation 5 med en USB-kabel för att uppdatera mjukvaran, men nu får du alltså en extra valmöjlighet.


Gratisverktyget har stöd för både Windows 10 och nyare Windows 11. Allt som krävs annars är 10 MB ledigt utrymme på hårddisken och en skärm med upplösningen 1 280 x 720 eller högre.

Så här uppdaterar du mjukvaran i Sony DualSense med Windows

  1. Gå till Sonys officiella nedladdningssida för firmware-verktyget
  2. Kör installationsfilen och följ instruktionerna på skärmen
  3. När installationen är klar > Kör firmware-verktyget
  4. Anslut en USB-kabel till din DualSense, därefter till datorn
  5. Följ instruktionerna på skärmen

Svårare än så är det inte. Tänk på att aldrig stänga av datorn eller försätta den i vänteläge när uppdateringen pågår. Risken är att handkontrollen blir helt obrukbar, så var alltid försiktig.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.