Nu laddar MagSafe-batteriet snabbare efter ny uppdatering

apple magsafe battery pack purple green 2021

Apple har släppt en uppdatering till det officiella MagSafe-batteriet (Magsafe Battery Pack) som optimerar mjukvaran. Och efter uppdateringen så har laddningen med kompatibla mobiltelefoner ökat rejält.

Den nya versionen är v2.7 och den gör att mobiltelefoner i iPhone 12-serien och nyare laddas med 7,5 watt istället 5 watt som tidigare. En till synes obetydlig förändring kanske, men det är en förbättring med 50 procent.

Det är busenkelt att installera uppdatering. Precis som med AirPods-serien så sker allt automatiskt i bakgrunden. Apple berättar aldrig när uppdateringen görs och du kan inte trigga den på något vis. Det sker när det sker alltså.

I värsta fall kan det ta upp till en vecka innan just ditt MagSafe-batteri får uppdateringen. För att öka chansen att uppdateringen installeras så kan du ansluta batteriet med Lightning-kabel för USB-C till en iPad eller Mac-dator.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.