WiFi Hotspot-funktionen i Windows 10 & 11 fungerar inte

Windows 11

Har du en Windows-dator och brukar använda WiFi Hotspot-funktionen för att dela internet till andra, mobila prylar? Då ska du inte installera den senaste uppdateringen med versionsnummer KB5014697.

Anledningen är att uppdateringen gör att WiFi Hotspot-funktionen och internetdelningen inte fungerar korrekt. Mer specifikt så slutar den faktiskt att fungera helt så att internet inte kan delas till andra enheter.

Windows 11 får Blue Screen of Death (BSOD) efter KB5013943

Du kan uppmärksamma problemet på två sätt. Det ena är att enheten som ansluter till din Windows-dator inte kommer åt internet. Det andra är att Windows-datorn också förlorar åtkomsten till internet.

Problemet gäller för Windows 11, 10 och även gamla Windows 7. Det enda sättet att undvika buggen är tyvärr (just nu) att stänga av WiFi Hotspot-funktionen helt i Windows.

Därmed kan åtminstone Windows-datorn komma åt internet, men alla andra prylar som hade behövt internetdelningen blir helt enkelt utan.

För att undvika problemet helt när KB5014697 redan är installerad i Windows så kan du avinstallera uppdateringen. Det gör du via Windows Update där versionen kan väljas och avinstalleras med en enkel omstart av datorn som följd.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.