Nya Galaxy-mobiltelefoner från Samsung – visas den 26 juli

Samsung logo
Foto: Babak Habibi, Unsplash

Samsung presenterar nya mobiltelefoner den 26 juli. Ett nytt Galaxy Unpacked-evenemang med rubriken ”Join the flip side” har bekräftats av den sydkoreanska tillverkaren.

Presentationen hålls helt online och strömmas från Seoul, Sydkorea, klockan 13.00 under torsdagen. Förhållandevis tidigt jämfört med många andra lanseringar som oftar sker runt kl 18-19 på kvällen.

I vanlig ordning så har vi inte fått några produktnamn. De kommer först under själva presentationen. Men det är ingen högoddsare att vi får se Galaxy Z Fold 5 och Galaxy Z Flip 5 under lanseringen.

En ny kulturell drivkraft är på väg. Följ med på vår resa för att upptäcka en helt ny Galaxy när vi visar våra senaste teknologier designade för att öppna möjligheter och förändra liv. Det kommer att få dig att vilja gå med på flippsidan.

Efter att Google presenterade Pixel Fold tidigare i maj så har många väntat på att Samsung ska svara med nya Galaxy Z Fold och Z Flip. Och nu verkar det som att modellerna är på gång. Frågan är bara – vad kommer de att kosta?

Enligt tidigare rykten så väntas priserna vara mer än 1 000 USD, vilket blir ungefär 13 700 kronor inklusive moms. En rapport säger att Galaxy Z Flip 5 kan kosta så mycket som 1 299 euro, vilket omräknat är 15 500 kronor idag.

Mer information följer om de nya produkterna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.