Sony HT-AX7 – portabel surroundhögtalare för 7 500 kronor

Sony HT-AX7

Sony HT-AX7 är en ny högtalare med surroundljud och portabel design. Modellen är designad på ett sätt som gör att du kan ta med den både inom hemmet och när du är på exempelvis en utflykt.

Högtalaren använder sig av tre högtalare. Två av dem är modulära, vilket betyder att de kan lyftas av från huvudhögtalaren och placeras som exempelvis bakre högtalare i en surrounduppsättning.

När de tre högtalarna är separerade från varandra så används bluetooth för att koppla ihop dem till ett treparts-system med 3D-ljud för både film, serier och musik.

Sony HT-AX7

Sony HT-AX7 har 30 timmars batteritid

Eftersom Sony HT-AX7 är designad att ta med på gående fot så finns ett inbyggt batteri. Du får upp till 30 timmars användning på en laddning när batteriet är helt nytt och fräscht.

Med en tillhörande app styr du alla viktiga egenskaper så att du får rätt ljud för just dina öron. Appen är kostnadsfri och finns att ladda ner för både iOS och Android.

Lanseringen av Sony HT-AX7 sker i september och det rekommenderade priset är 7 500 kronor inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.