iPhone 15 Pro & 15 Pro Max blir DYRARE än föregångarna

iPhone 14 Pro Max
Foto: Victor Serban, Unsplash

Apple planerar att skruva upp priset på iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max. Betydligt mer än vad föregångarna iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max kostar idag. Det säger analytikern och Apple-kännaren Jeff Pu.

Anledningen ska vara att Apple använder komponenter som kostar mer. Bland annat nämns den perskop-kamera som används i iPhone 15 Pro Max och som är den första av sitt slag i en iPhone-telefon någonsin.

Det finns just nu inga tecken på att iPhone 15 och iPhone 15 Plus får ett nytt, högre pris. Åtminstone på den amerikanska marknaden. Däremot får vi kallt räkna med en rejäl ökning här i Sverige eftersom den svenska kronan är så svag gentemot den amerikanska dollarn.

Så inte ens när Apple behåller samma pris i USA så kommer vi undan en prishöjning. Och det lär svida ordentligt hos svenska konsumenter, för den billigaste iPhone 14-modellen idag kostar redan 12 000 kronor i sitt grundutförande.

Vågar vi gissa att Apple lägger priset kring 12 990 kronor för en iPhone 15 och 14 490 kronor för iPhone 15 Plus? Framtiden får utvisa vad priset stannar på när telefonerna släpps under hösten 2023.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.