PS4 Remote Play: Spela PS4-spel på din iPhone eller iPad

Sony Playstation 4

Sony har släppt appen PS4 Remote Play för iOS. Den är i princip identisk med befintliga varianten för Android och gör att du kan pausa spelet på din Playstation-konsol och fortsätta i mobiltelefonen.

Sony PS4 Remote Play är den ultimata appen för dig som morrar när du blir bortkörd från TV:n. Med appen på telefonen eller surfplattan kan du enkelt fortsätta där du slutade på TV:n – oavsett vart du befinner dig i hemmet.

Vad som krävs är en Playstation 4 eller Playstation 4 Pro, ett snabbt internet, ett Playstation Network-konto samt iOS 12.1 på Apple-enheten du vill använda.

Det är rekommenderat att använda minst en iPhone 7, sjätte generationens iPad eller andra generationens iPad Pro. Äldre än så är inte rekommenderat eftersom prestandan inte är tillräckligt bra för att ge en optimal upplevelse.

Ett annat krav är att Playstation-konsolen är uppdaterad med den senaste mjukvaran. Annars kan den inte användas med PS4 Remote Play på iOS.

Det här kan du göra med PS4 Remote Play

  • Ansluta till din Playstation 4 och använda mobilen som skärm
  • Använda kontrollen på mobiltelefonens skärm för att styra spelkonsolen
  • Delta i en röstchatt med mobiltelefonens inbyggda mikrofon
  • Skriva direkt till en Playstation 4 med tangentbordet i mobiltelefonen

Om du har en Android-telefon eller surfplatta kan du även ansluta en trådlös Dualshock-handkontroll till den mobila enheten. Det är dock inte möjligt för dig med en iOS-enhet på grund av begränsningar i operativsystemet.

Här laddar du ner PS4 Remote Play:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.