Prenumerera på PS4-spel med Playstation Now – släpps i Sverige

Sony Playstation Now
Sony Playstation Now

Sony släpper Playstation Now i Sverige. Det är en speltjänst där du kan betala en månadskostnad för att spela någon av de 600 (!) speltitlar som finns i tjänsten. Lite som ett Netflix för konsolspel, och en konkurrent till Xbox Game Pass.


  • Playstation Now är en speltjänst som du prenumererar på
  • Spelen strömmas till Playstation eller PC – likt med film på Netflix
  • Du kan installera och spela offline om du vill
  • Fler än 600 speltitlar från PS2, PS3 och PS4

Playstation Now öppnar i Sverige i februari, men redan idag kan du anmäla dig till ett beta-test. Om du registrerar dig och blir utvald att delta i testet gäller det bara Playstation 4. När speltjänsten släpps i februari fungerar spelen även på PC.

Och det är den biten som är den starka sidan för Playstation Now – att de 600 spelen fungerar utanför Playstation-konsolerna. Dessutom behöver du inte ladda ner och installera dem, utan kan strömma likt en Netflix-film.

Spelen kommer från Playstation 2, Playstation 3 och Playstation 4. Och det är knappast några lättviktare som Sony erbjuder i speltjänsten. Här hittar hyllade speltitlar som Last of Us, Red Dead Redemption, Bloodborne, Uncharted och God of War. Eller varför inte roa dig med Mafia II, Fallout 3, Until Dawn, Shadow of the Colossus eller Batman: Arkham City?

sony playstation now games
Playstation Now har många utmärkta spel. Bildkälla: Sony

Förutom Sverige så släpps Playstation Now även i en rad andra länder: Spanien, Italien, Portugal, Norge, Finland och Danmark.


Det finns idag en rad speltjänster som erbjuder liknande upplägg som Playstation Now. Den kanske största och mest omfattande är Xbox Game Pass från Microsoft. Det finns inte lika många spel och du kan inte strömma spelen – men spelen fungerar på både Xbox och Windows 10.

Även EA Games och Nvidia har speltjänster, men de är inte lika omfattande eller kända som de från Microsoft och Sony.

För att anmäla dig till beta-testet för Playstation Now måste du registrera dig som användare. Det gör du på den officiella sidan för testet. Fyll i ditt användarnamn (PlayStation Network Online ID), sen är det bara att hoppas att Sony väljer just dig. Beta-testet är kostnadsfritt, men när speltjänsten släpps tillkommer en månadskostnad om du väljer att fortsätta använda Playstation Now.