Nya Skype för webbläsaren – HD-video, inspelning & mediagalleri

Skype Logo

Nya Skype för webbläsaren har uppdaterats av Microsoft. Nytt är bland annat inspelning av samtal, stöd för HD-video och mer. Här läser du mer om alla förbättringar.

Den nya versionen av Skype för webbläsaren fungerar endast med Microsofts egna Edge, samt Google Chrome. Dessutom måste du ha Windows 10 eller macOS 10.12 eller senare. Om du inte möter dessa krav får du en uppmaning att ladda ner desktop-appen av Skype istället.

Nyheterna i nya Skype är många

  • Samtalsinspelning
  • Stöd för HD-videor
  • Aviseringspanel
  • Media-galleri i chattar

De kanske mest uppskattade nyheterna är möjligheten att spela in samtal och föra videosamtal i HD-upplösning. Den som använt desktop-appen har haft tillgång till detta i flera månader nu. Men för den som föredrar webbläsaren har stöden varit frånvarande.

Andra nyheter är en ny aviseringspanel lik den i desktop-appen. Den visar alla de senaste händelserna på ett lättöverskådligt vis. Lite skämtsamt säger Microsoft att du kan ”ta en kaffe och se vad du missat i panelen”, som om det är något desktop-användarna ofta gör.

Med ett media-galler i chattarna kan du enkelt se fotografier och videor som delats till dig eller andra. Du slipper scrolla ändlöst långa chatter och hittar vad du behöver snabbare. Det finns även en sök-knapp så att du kan söka med text.

Sammanslagning av samtal i desktop-versionen av Skype

En annan förbättring som Microsoft nyligen släppte är sammanslagning av samtal. En funktion som gör att du kan svara och slå ihop inkommande samtal med ett befintligt samtal.

Från version 8.41.76.43 av Windows-appen finns stödet med. I skrivande stund finns inte samma stöd på någon annan plattform.

Och före sammanslagning av samtal släpptes förbättringar kring humör-meddelande och tillhörande emojis. Det finns nu en lista med förinställningar för humör-meddelanden. Och du kan även sätta dina egna meddelanden och emojis om du vill.

Du kan läsa mer och ladda ner Skype från den officiella webbsajten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.