Problem med Nest WiFi & Google WiFi – kopplar ner sig helt slumpmässigt

Går offline i 5-10 minuter – kan lösas med en omstart (ibland)

google nest wifi 2019 1

En stor fördel med Nest WiFi och Google WiFi är att de populära mesh-lösningarna är enkla att använda. Faktiskt bland de absolut enklaste på marknaden idag. Om de inte slutar att fungera helt vill säga, vilket hänt många användare de senaste månaderna.

På det officiella Google-forumet rapporterar många användare att deras Nest WiFi eller Google WiFi plötsligt ger upp och slutar fungera. Helt. Mesh-puckarna går offline och kan inte komma åt internet under en kortare tid, ofta på några minuter.

Drabbade användare säger att deras mesh-puckar går offline 5 till 10 minuter utan förvarning. Ibland kommer de igång av sig själv och ibland måste de startas om manuellt för att hitta internet igen.

Läs mer: Nest WiFi får stöd realtidskoll av bandbreddsanvändning

Finns ingen lösning på offlineproblemet med Nest WiFi och Google WiFi

I skrivande stund finns ingen officiell lösning på offlineproblemet. Google har bekräftat att de känner till situationen, men de vet inte vad som gör att enheterna kopplar ner.

Det är mycket tänkbart att det smugit sig in buggar i mjukvaran som måste rättas till. När det kan ske vet vi inte idag.

Vissa användare har fått helt nya enheter från Google eller återförsäljaren där de köpte sin Nest WiFi eller Google WiFi. I vissa fall har problemet löst sig helt, i andra återstår problemet likt tidigare.

Det enda du kan göra just nu som drabbad är att vänta på en lösning. Som inte finns än. Vi hoppas Google är snabba med att fixa problemet, men förhoppningarna är låga.

Läs mer: Styr Nest WiFi med Home-appen – WiFi-appen tas bort i juni 2021

Källa: 9to5google.com

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.