Batteriproblem med Nest Cam & Doorbell – Google undersöker

google nest cam 2022

Om du har en Nest Cam eller Nest Doorbell så kanske du märkt att det inbyggda batteriet inte fungerar optimalt i kallt väder. Google har uppmärksammat att många rapporterat batteriproblem med enheterna och undersöker just nu vad som är fel.

De första rapporterna om problem med kallt väder och batterierna i Nest Cam och Nest Doorbell kom runt november 2021. Främst är det två saker som användarna klagar på – att batteriet töms snabbt och att det inte kan laddas igen när det varit extra kallt.

Läs mer: Google Nest-serien får bugg- och säkerhetsfixar i minst fem år

Google har bekräftat att det finns ett batteriproblem, och företaget arbetar just nu med att hitta den underläggande orsaken.

Värt att nämna är hur köldtåliga Nest Cam och Nest Doorbell är enligt specifikationerna. Båda ska klara ner till -20 celsius enligt Google. Om enheterna används i riktigt kyliga väder varnar Google för extra batterivarningar och att batteriet kanske töms snabbare än väntat.

If you live somewhere with extremely cold weather, your camera or doorbell might get a low battery more often than you expect. You might also notice that your camera or doorbell uses up its battery faster during the colder winter months.

Vad Google däremot inte pratar om är att batteriet kanske bara håller sin laddning i en enda dag. Eller att batteriet inte kan laddas efter en extra kall natt. Eller att prylarna slutar fungera helt i värsta fall.

Om du upplever att din Nest Cam eller Nest Doorbell har riktigt dålig batteritid under årets kyligare dagar så kan du lösa problemet med sladdansluten strömkälla. Alterntivt ta in enheterna så att de inte utsätts för kylan (även om det givetvis gör dem oanvändbara där du egentligen vill ha dem).

Läs mer: Säkerhetsproblem med Xiaomis säkerhetskameror och Google Assistant

Förväntad batteritid på Nest Cam & Nest Doorbell

Nest Doorbell (batteri)

  • Livligt – ungefär en månads batteritid (ca 25–30 inspelade händelser per dag)
  • Normalt – ungefär två och en halv månaders batteritid (cirka 13–16 inspelade händelser per dag)
  • Lugnt – ungefär sex månaders batteritid (cirka 2–5 inspelade händelser per dag)

Nest Cam (batteri)

  • Livligt – ungefär en och en halv månads batteritid (ca 20–25 inspelade händelser per dag)
  • Normalt – ungefär tre månaders batteritid (ca 9–12 inspelade händelser per dag)
  • Lugnt – ungefär sju månaders batteritid (cirka 2–4 inspelade händelser per dag)

Läs mer om den förväntade batteritiden på Googles officiella supportsida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.