Varningen: Dark Souls 3 har en allvarlig sårbarhet – spela INTE online

Har bekräftats av Bandai Namco – kan användas för att krascha ditt spel

dark souls iii

En allvarlig sårbarhet har hittats i populära (och supersvåra) Dark Souls 3. Om du spelar online på din PC så är det mycket viktigt att du endast kör i offlineläge tills Bandai Namco har fixat problemet med spelutvecklaren From Software.

Uppdatering: 2021-01-24
Online-servrarna för alla tre spelen i Dark Souls-serien är temporärt oåtkomliga efter att From Software stängt ner dem. Servrarna kommer inte att öppna igen förrän en fix är släppt som tätar den sårbarhet vi rapporterar om här under.

Sårbarheten i Dark Souls 3 finns i koden som rör onlinedelen av spelet. Den gör det möjligt för hackare att i princip ta över din dator om du stöter på fel person i Dark Souls 3. Tacksamt nog verkar det som att sårbarheten inte används aktivt. Än.

För att skydda din dator är det viktigt att du bara spelar offline tills en uppdateringen är släppt.

Läs mer: Dark Souls 3 klarar 60fps på Xbox Series X/S (FPS Boost)

Blue Sentinel skyddar mot skadliga spelare i Dark Souls 3

Ett annat tips är att använda modden Blue Sentinel som fungerar likt ett extra skydd mot hackare i spelet. Blue Sentinel är kostnadsfri och har uppdaterats för att skydda mot sårbarheten i nätkoden.

Blue Sentinel hjälper dig att förstå vilka spelare i Dark Souls 3 som kan ha riktigt fula intentioner när du möter dem online.

Genom att aktivera en så kallad ”overlay” så visar modden spelare som är eller gör följande:

  • Spelrae som har blockerats från onlinespel på Steam
  • Spelare som skickar oregelbunden data, exempelvis i ett försök att krascha ditt spel
  • Spelare som försöker använda ”gllitchar” i Dark Souls 3
  • Spelare som har högre stats än deras karaktärsnivå egentligen tillåter
  • Spelare som modifierat sina stats bortom spelets normala gränser

Det här är bara några av de fusk och fulspel som Blue Sentinel hittar åt dig. När du möter en spelare som på något vis försöker använda fördelar eller krascha ditt spel så ser du det i princip direkt.

Läs mer: Dark Souls III – det här måste datorn klara

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.