Battlefield 2042 kan bli Free-To-Play

battlefield 2042 war 2 2021

Battlefield 2042 har inte presterat som spelutgivaren EA hoppats på. Därför kan Battlefield 2042 bli ett så kallat Free-To-Play inom en överskådlig framtid. Helt gratis att spela, men med in-game-köp som ska driva intäkterna.

Det påstår spelkännaren Tom Henderson som via Twitter avslöjar att EA tittar på Free-To-Play som ett alternaiv för att locka fler spelare till Battlefield 2042. För spelare är precis vad spelet saknar idag.

Riktigt höga förväntningar inför lanseringen gjorde att spelet blev rejält kritiserat av både spelare och recensenter efter släppet. Spelstilen, buggarna och svajiga servrar bidrog också till det låga betyget.

Den 20 november 2021 låg antalet samtidiga spelare på 100 590 enligt Steam. Just idag ligger den siffran på runt 8 000 spelare – en minskning med 92 procent.

Det genomsnittliga, samtidiga antalet spelare i november var 51 299. I december hade siffran minskat med 61 procent till 20 075 spelare. De senaste 30 dagarna till 10 618 samtidiga spelare.

Battlefield 2042 kostar just nu 649 kronor till PC om du köper via EA Origin. Och det är bara för standardversionen. Om du köper Gold Edition eller Ultimate Edition får du betala rejält mycket mer. Du kan också abonnera på spelet med EA Play om du inte vill köpa det.

Det låter inte helt troligt att EA tänker göra spelet helt kostnadsfritt än, men inom de kommande månaderna. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.