Problem med missfärgningar på iPhone 12?

Tappar i färgen runt kanterna

iphone 12 missfargning rod svetapple
Bildkälla: svetapple.sk

Har Apple problem med vissa färger på iPhone 12 och iPhone 12 Mini? Det undrar en del användare som påstår att just deras mobiltelefoner är drabbade av missfärgningar på kanterna av telefonerna.

Det är oklat hur många som är drabbade och därmed vet vi inte hur utbrett problemet kan tänkas vara. Men vad vi vet idag så är kan åtminstone den röda varianten vara drabbad av ett problem som gör att färgen skiftar i nyans med tiden.

Lästips: Nya reklamfilmen ”Cook” ska visa hur tålig iPhone 12 är

Enligt minst en användare så sker missfärgningen runt kanterna på kameran och på andra ställen runt mobiltelefonen. Så här skriver en användare på Apples officiella forum om saken:

“Back in November 2020, we bought a red iPhone 12 for the editorial office, which is used primarily for work purposes. This phone has been worn in a transparent case since day one and has not been used in any “toxic” environment where aggressive substances are present.”

En tänkbar anledningen till att problemet uppstår är att det kan vara dålig ytbehandlig från fabrikerna. Det kan också vara att ytan inte är anodiserad, vilket bara sker på iPhones av silver, guld och brons.

Apples officiella forum har flera trådar där användare rapporterar om missfärgningar kring iPhone-serien. Det är inte bara iPhone 12, utan även äldre modeller som verkar vara drabbade. Men eftersom vi inte hört speciellt mycket om det tidigare så är utbredningen sannolikt starkt begränsad.

Är det här ett problem du känner igen själv? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.