POCO X3 Pro kan presenteras den 30 mars 2021

poco x3 nfc 1

Efterföljaren till omtyckta POCO F1 kan presenteras den 30 mars. Samtidigt väntas POCO, som är ett undermärke till Xiaomi, visa upp en ny flaggskeppstelefon i F-serien där basen är en Redmi K40.

Vi vet sen tidigare att POCO planerar ett stort online-evenemang i Indien den 30 mars. Vad vi däremot inte är helt klara på är vad tillverkaren kommer att visa under evenemanget. Åtminstone inte fram tills idag.

Lästips: Poco X3 NFC – mobiltelefon i mellanklassen med 120 Hz-skärm

Enligt uppgift kommer POCO att presentera den officiella efterföljaren till omtyckta mobiltelefonen POCO F1. Och nej, det är inte redan släppta F2 vi menar – utan en helt ny mobiltelefon som ska heta POCO X3 Pro.

POCO X3 Pro kan använda en ännu okänd Snapdragon-processor

Det har spekulerats en del kring specifikationerna och de senaste ryktena om POCO X3 Pro är att modellen kan använda en Snapdragon 860-processor från Qualcomm. Vilket är väldigt intressant, för någon sådan processor finns inte idag.

Andra detaljer pekar på att batteriet har kapaciteten 5 200 mAh och att skärmen stöder upp till 120Hz.

I ett officiellt meddelande från POCO utlovas att den nya mobiltelefonen ”handlar helt om prestanda” samt att prislappen hamnar runt vad F1-modellen kostade vid sin lansering. Det kan betyda att vi får en ruskigt snabb mobiltelefon till ett jämförelsevis lågt pris.

Lästips: Pris på Pocophone F2 Pro – kostar från 599 euro – snabb & stor skärm

Men betyder det att POCO tvingas kompromissa med kvaliteten? Och kommer modellen överhuvudtaget till Sverige? Det återstår helt att se.

Notera att bilden till artikeln visar en POCO X3 NFC. Vi har helt enkelt ingen officiell bild på X3 Pro i skrivande stund.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.