Pris på Pocophone F2 Pro – kostar från 599 euro – snabb & stor skärm

xiaomi-pocophone-f1

Pocophone F2 Pro kan vara på väg till den europeiska marknaden. Läcka priser indikerar att modellen kommer till flera länder, och prislappen börjar kring 599 euro.

POCO är ett märke som har sitt ursprung hos den kinesiska tillverkaren Xioami.

Efter att ha avknoppats till ett eget bolag har POCO lanserat flera populära mobiltelefoner till jämförelsevis låga priser. Åtminstone jämfört med de tunga konkurrenterna.

En populär modell som direkt fångade mångas intresse är Pocophone F1 som släpptes under hösten 2018. Bra specifikationer och pris, samt fina recensioner utmärkte modellen och gav den ett utmärkt rykte.

Sedan 2018 har det varit tämligen tyst från POCO. Ingen Pocophone F2 kom under 2019 och först under årets senare del kom ett löfte från Xiaomi-chefen Alvin Tse om en uppgraderad mobiltelefon för 2020.


Lästips: Pocophone F1 får Android 10 – reda att installeras idag (mars 2020)

Och nu vet vi att Pocophone F2 Pro är på gång. Åtminstone delvis på gång.

Prisuppgifter indikerar att två varianter släpps:

  • 6GB RAM + 128GB lagring
  • 8GB RAM + 256GB lagring

Gemensamt för de båda modellerna är en stor 6.67-tums AMOLED-skärm med upplösning i full-HD+ och en Qualcomm Snapdragon 865-processor under skärmen. Till det följer fyra kameror på baksidan, ett stort batteri och snabbladdning.

För dig som inte gillar trådlösa hörlurar kan nämnas att Pocophone F2 Pro har bekräftats få en hörlurskontakt av standardvariant (3.5mm).

Prislappen ser riktigt bra ut när vi kollar specifikationerna. Frågan är om POCO kan upprepa succén med Pocophone F1 eller om de måste ta dyrbara genvägar för att hålla prislappen nere (och samtidigt tjäna pengar).

Och även om POCO och Xiaomi inte längre är samma företag så undrar vi så klart om det finns spårfunktionalitet i POCO-telefonerna precis som i Xiaomis. Det finns indikationer (och enligt säkerhetsforskare även bevis) på att Xiaomi samlar in stora mängder data i det tysta om sina användare. Sker det även med Pocophone-serien undrar vi givetvis.

Obs: Det finns inga bilder på Pocophone F2 Pro i skrivande stund. Därför använder vi en bild på F1-modellen tills andra finns tillgängliga.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.