Pocophone F1 får Android 10 – reda att installeras idag

xiaomi-pocophone-f1

Pocophone F1 får just nu uppdateringen med Android 10. Redan i januari fick ett litet antal användare den slutgiltiga versionen – men först nu utökar Xiaomi utrullningen till alla användare.


Pocophone F1 är en prisvärd och användbar mobiltelefon med bra prestanda. Kanske inte den snabbaste telefonen på marknaden med sin Snapdragon 845, men helt klart värd sina kronor ändå.

Och med nya uppdateringen till Android är Pocohone F1 mer prisvärd än någonsin. Den ger mobiltelefonen nytt liv och ger ett fräschare intryck än med numera utdaterade Android 9.

Xiaomi planerade egentligen för en bredare utrullning redan i februari. Bara kort efter det initiala släppet i januari för att testa stabiliteten innan alla andra fick uppdateringen. Men så blev inte fallet.

Buggar flyttade fram lanseringen av Android 10

Istället valde Xiaomi att avvakta lite med uppdateringen för att lösa en rad otrevliga buggar som dykt upp. Vilket puttade fram lanseringen till idag.


Vad som ingår i uppdateringen är så klart Android 10 och tillhörande gränssnittet MIUI 11.

I det ingår bland annat ett speciellt mörkt läge (dark mode), förbättrade integritetsinställningar, nya typsnitt och AirDrop-kopian Quick Share. Även februari månads säkerhetsfixar från Google ingår.

För att installera Android 10 och MIUI 11 laddar du ner uppdateringen till din Pocophone F1 trådlöst över OTA. Du får en avisering i telefonen när uppdateringen är tillgänglig – alternativt kan du kolla via Settings > About phone manuellt om du vill.