AirPods Max väntas inte sälja i fler än 1 miljon exemplar årligen

Bara 1 av 9 sålda AirPods-hörlurar är en AirPods Max

apple airpods max white

AirPods Max är riktiga lyxlurar med en hög prislapp, men också riktigt bra ljudkvalitet. De har alla fördelar som AirPods-serien erbjuder och toppar den ruskigt bra användarvänligheten med den senaste tekniken som Apple har att erbjuda.

Men bäst hjälper inte i alla lägen, speciellt inte när prislappen är mycket högre än vad många konkurrenter kostar. Och i fallet med AirPods Max verkar det påverka försäljningen – och det rejält.

Lästips: AirPods 3 försenas till Q3 2021

Enligt kända analytikern Ming-Chi Kuo väntas inte AirPods Max sälja i fler än en miljon exemplar årligen. Det är en försvinnande liten del av den totala försäljningen förra året, vilken stannade på 90 miljoner skeppade AirPods totalt.

Eftersom det inte är officiella siffror så kan vi inte bekräfta att Kuo har rätt, men analytikern är känd för att ha bra träffsäkerhet i sina uppgifter om Apple.

Det är inte helt omöjligt att AirPods Max lider i sin försäljning. Men om det är ett högt pris, svårt att få tag på ett exemplar eller en kombination som påverkar. Det kan så klart vara helt andra anledningar också.

Idag säljer AirPods Max slut lika fort som hörlurarna kommer in i lager, vilket indikerar att det är tillverkningen som är bristfällig.

Lästips: Ny AirPods Pro-modell i april

Vi tycker att siffran på en miljon AirPods Max årligen låter tämligen lite, men det är ingen omöjlig siffra heller. Vad tror du – siktar Kuo för låg eller är han rätt på det i sin analys?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.