Problem med Lightning-hörlurarna? Apple har släppt en buggfix

apple iphone 7 plus baksida kamera

Har du nya iPhone 7 eller iPhone 7 Plus och undrar varför dina Lightning-hörlurar slutar fungera i tid och otid? Du kan vara lugnt — Apple har en lösning på ditt problem.


Med den senaste uppdateringen till iOS 10 löser Apple en bugg som gör att Lightning-hörlurar inaktiveras efter en tids inaktivitet. Vi kan bara tänka oss hur irriterande det är under en hel dags användning, så iOS 10.0.2 lär vara en välsignelse för många.

Buggen verkar påverka helt slumpmässigt och enda sättet att lösa problemet (temporärt) var att dra ur lightningkontakten och ansluta den igen. De första rapporterna om problemet kom samma dag som telefonerna släpptes, så Apple har arbetat snabbt.

Ett annat problem som iOS 10.0.2 löser är att Foto-appen kraschar när man aktiverar iCloud Photo Library. Det följer också med en buggfix för apptillägg som inte kunde aktiveras av någon anledning. Apple har inte specificerats exakt varför.

iOS 10.1 beta ger Porträtt-läge

Apple har också släppt den första beta-versionen av iOS 10.1 vilken ger stöd för Porträtt-läget med iPhone 7 Plus.


Porträtt-läget använder båda kamerorna i iPhone 7 Plus samtidigt för att identifiera djupet i en bild. Utifrån det kan bakgrunden göras digitalt suddigare för att lyfta fram frontobjektet, som ett ansikte, för bättre isolation.


Lästips: Hemknappen i iPhone 7 & iPhone 7 Plus fungerar inte med handskar


Vi rekommenderar sällan att vanliga användare installerar beta-versioner av operativsystem, och här vill vi verkligen vara tydliga med att det kan finnas buggar som ställer till det. iPhone 7 Plus är helt ny och risken är större för barnsjukdomar än de gamla modellerna på marknaden.

Installera på egen risk! Eller så väntar du bara på den officiella lanseringen av iOS 10.1 som väntas ske inom den närmaste tiden. Vilket är precis vad vi rekommenderar. Speciellt för de som inte har en iPhone 7 Plus eftersom Porträtt-läget är enda nyheten.