Playstation VR2 – få förhandsbokningar ger Sony panik

Playstation VR 2
Bild: Sony

Intresset för det kommande VR-headsetet Playstation VR2 är betydligt lägre än vad Sony hoppats på. Så lågt att speljätten uppges ha halverat antalet exemplar som tillverkas inför lanseringen i februari.

Istället för två miljoner exemplar av Playstation VR2 så är det bara en miljon som kommer att skeppas ut till butikerna. Som om det inte vore nog så räknar Sony med att bara sälja runt 1,5 miljoner exemplar fram till mars månad.

Lästips: Nytt Horizon-spel avslöjat – här är multiplayer-läget (video)

Det finns flera anledningar till varför VR-headsetet inte förhandssäljer så bra som Sony hoppats på.

En stor anledning är att Playstation VR2 kostar skyhöga 7 400 kronor. Det är betydligt mer än marknadsledande Meta Quest 2 som just nu kostar 2 000 kronor mindre. Det är väldigt mycket pengar med tanke på att du behöver en Playstation 5 för att överhuvudtaget använda VR-headsetet.

Det kommer att finnas 37 spel vid lanseringen. Dessvärre för spelarna så är merparten varken några AAA-titlar eller ens VR2-exklusiva. Bland spelen som finns från start hittar vi Tetris Effect Connected, Moss och Gran Turismo 7.

Lästips: Horizon Zero Dawn Remaster för Playstation 5 – på gång?

Det tyngsta dragplåstret är så klart ”Horizon Call of the Mountain” som blir det största, snyggaste och mest omtalade spelet till Playstation VR2. Åtminstone inledningsvis.

Det finns just nu få anledningar till att köpa Sonys senaste VR-headset. Priset, kravet på en Playstation 5 och bristen på exklusiva titlar gör att vi avråder till köp om inte priset minskar.

Via Eurogamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.