1Password 8 får flera nya funktioner (här är listan)

1password 8 android illu 2022
Foto: AgileBits

Lösenordshanteraren uppdateras med många stora nyheter för iOS-användare. Det säger utvecklaren AgileBits som delar många detaljer om alla förbättingar på sin webbsajt.

Bland förbättringarna så finns en ny hemskärm som gör det enklare att finjustera hur du vill att appen ska se ut. Målet är att göra 1Password 8 mer personlig och enklare att använda.

Flytta runt på hemskärmen

Bland annat kan du välja vilka funktioner i appen som du vill visa direkt på hemskärmen. Om det är något du använder mer än något annat så kan du flytta upp den widget-liknande rutan på hemskärmen för snabbare åtkomst.

Den här funktionen är inte helt färdigutvecklad och saknar en del grundläggande saker som kommer inom en överskådlig framtid. AgileBits lovar att de arbetar på förbättringar som snart kan släppas.

Effektivare sök och autentisering

Andra nyheter är att sökfunktionen har blivit effektivare. Med uppdateringen kan du söka genom alla dina listor – något som tidigare var möjlight, men funktionen togs bort med 1Password 8. Nu är det möjligt igen och vi är mer än glada.

När du lägger till Face ID-autentisering första gången så är det betydligt enklare än tidigare. Vill du låsa upp appen för att se dina lösenord så kan du också använda PIN-kod. Du kan så klart även använda Face ID och Touch ID som tidigare.

VoiceOver förbättras och standard-valv

När du sparar nya inloggningsuppgifter så kan du ställa in vilket valv som ska användas som standard. Perfekt när du har flera olika inlagda i appen, men främst använder ett specifikt valv till de flesta uppgifterna.

VoiceOver är en funktion som hjälper dig att förstå vad som syns på skärmen när du har en synnedsättning. Med uppdateringen bör VoiceOver-funktionen inte stanna på specifika textfält som tidigare.

Extra funktioner för 1Password Business

Om du använder ett företagskonto så får du några extra bonusfunktioner.

Bland annat går det att ställa in att 2FA endast får användas tillsammans med säkerhetsnycklar för FIDO2/WebAuthn.

En annan nyhet är att du även kan stänga av fillagringen i 1Password med ett företagskonto.

Läs mer hos 1Password här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.