Gmail: Spåra dina paket direkt i appen

google gmail logo 2020

Nu kan du spåra dina paket direkt i Gmail-appen på mobiltelefonen. Allt som behövs är den senaste versionen av appen från respektive appbutik och en inställning som du gör på några sekunder.

Gmail har stöd för något som kallas ”dynamisk information”. En teknik som gör det möjligt att se mer information från olika tjänster än tidigare. Du slipper klicka på en länk som skickar dig vidare till en annan app eller webbläsaren.

Tidigare behövde du exempelvis klicka på spårningslänken för fraktbolag som Postnord, DHL och Schenker. Nu kan du se vart ditt paket är utan att lämna Gmail. Så länge det finns ett spårningsnummer i ett mejl så kan du se den dynamiska information som normalt bara syns hos respektive spårningstjänst / fraktbolag.

Innan du kan se den dynamiska informationen så måste du uppfylla några krav:

  • Du måste använda den senaste versionen av Gmail-appen för Android eller iOS
  • Om du använder ett Workspace-konto så måste administratören ha aktiverat funktionen för dina användare
  • Du måste aktivera dynamisk information via Gmail-appen

När du har uppfyllt alla kraven så kan du se dynamisk information om avsändaren skickar sådana mejl.

Har du inte gjort inställningen i appen så hittar du den via Inställningar > E-postinställningar > Aktivera dynamiska e-postmddelanden.

Tänk på att det är långt ifrån alla som uppfyller kraven för mejl med dynamisk information. Och det är inte bara fraktbolag som kan använda det. Funktionen gör också att du kan svara på inbjudningar direkt via mejl, fylla i formulär, visa innehåll i kataloger och svara på Google Docs-kommentarer.

Läs mer om hur dynamiska mejl fungerar hos Google här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.