Nytt Horizon-spel avslöjat – här är multiplayer-läget (video)

nvidia gtx gaming computer unsplash siednji leon
Foto: Siednji Leon, Unsplash

Ett nytt Horizon-spel är på gång. Det är ett fristående spel i Horizon-universumet med både co-op och flerspelarläge, så kallat multiplayer-läge. Att spelet är under utveckling är ingen hemlighet, det har spelstudion Guerilla redan avslöjat. Vad som är nytt är den video med läckt material på flerspelarläget.

Det ska sägas att videomaterialet som har läckt ser ut att vara från ett tidigt stadium i spelets utveckling. Du kan alltså inte räkna med att det ser ut och fungerar som på videon när spelet faktiskt släpps. Men kanske ger det en indikation på vad vi har att vänta oss vid lanseringen.

Minst en person har verifierat att videomaterialet faktiskt är äkta. Och även sagt att det visar en mycket gammal, inaktuell alpha-version som inte längre återspeglar hur spelet är idag.

Lästips: Horizon Zero Dawn Remaster för Playstation 5 – på gång?

Horizon-spelet presenterades kort redan i december av Guerilla. Då var beskrivningen av spelet att det “expanderar Horizon-världen” med nya karaktärer och ett unikt utseende som inte efterliknar hur Horizon Zero Dawn och Horizon Forbidden West ser ut.

Och det är inte det enda Horizon-spelet som släpps framöver. När Playstation VR2 lanseras i februari så släpps “Horizon Call of the Mountain” som en flaggskeppstitel till VR-glasögonen. Och senare i april kommer den första expansionen till Horizon Forbidden West, kallad “Burning Shores”.

Som om inte det vore nog så arbetar Sony på en serie-adaption av Horizon-världen. Den kommer till Netflix någon gång i framtiden.

Via VideoGameChronicle

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.