Kobo har höjt priset på läsplattan Clara 2E

Kobo Clara 2E

Om du har planerat att köpa läsplattan Clara 2E så får du vara beredd på att betala mer idag än för några veckor sedan. Tillverkaren Kobo har nämligen ökat priset på modellen. Det handlar om cirka hundralappen, eller ungefär åtta procent.

Det här är inte den enda läsplattan som Kobo höjt priset på. För inte så länge sedan ökade priserna på modellerna Kobo Sage, Libra 2 och Nia. Även de fick en prishöjning på ungefär hundralappen.

En modell som däremot har fått behålla sitt tidigare pris är flaggskeppsmodellen Elipsa. Huruvida det står sig hela våren och sommaren 2023 återstår att se.

kobo libra 2 2021
Kobo Libra 2 är den bästa läsplattan du kan köpa idag. Foto: Kobo

Kobo har inte förklarat varför de höjt priserna, men det är knappast någon högoddsare att det har med inflationen att göra.

Att priset på Clara 2E ökade från 1 300 kronor till över 1 500 kronor är ett hårt slag för modellen. Det gör att vi måste omvärdera hur köpvärd läsplattan är och med den nya prisbilden så är det svårt att rekommendera Clara 2E.

Just nu ställer vi oss undrande till hur Kobo tänker om framtiden för sina läsplattor och huruvida priserna kommer att sänkas igen när världsekonomin är bättre igen. Vårt råd är att du inte köper någon av de prishöjda modellerna till normalpriset. Vänta in rabatterade priser och slå till när du kan spara några hundralappar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.