The Boogeyman – här är första trailern

the boogeyman stephen king

The Boogeyman är en kort berättelse skriven av Stephen King. Det är också den senaste filmen som baseras på verk av den kända skräckförfattaren. Och av trailern att döma så kan det här bli en riktig toppenfilm.

Den följer inte händelserna i originalberättelsen, utan sätter sin egen lilla snurr för att göra det hela mer filmvänligt.


I originalberättelsen så handlar den om hur “The Boogeyman” förföljer en man och hans familj. De tre barnen i familjen dör, en efter en, under mystiska omständigheter. Och mer än så vill vi inte berätta här om vad som händer efteråt.

Filmtips: The Big Door Prize – trailer till nya serien

I filmatiseringen av The Boogeyman så följer vi Sadie, en tonårstjej som bor tillsammans med sin lillasyster. De sörjer bortgången av deras mamma och har ett överlag taskigt liv. Och inte blir det bättre av att de får påhälsning av varelsen med samma namn som filmen.

The Boogeyman lever och frodas på lidande, och att de två tjejerna mår riktigt dåligt är precis vad som håller honom (henne?) vid liv.

Stephen King skrev den här berättelsen och publicerade den redan 1973. Den moderna versionen har så klart lite fräschare skådespelare än från 70-talet. Bland annat hittar vi Sophie Thatcher, Chris Messina, Marin Ireland, Vivien Lyra Blair och Madison Hu i rollerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.