Pausa uppdateringar i Windows 10 Home

microsoft-windows-10-logo-2

Microsoft uppdaterar Windows 10 Home med stöd för att pausa uppdateringar i upp till sju dagar. Den nya funktionen är hett efterlängtad och gör att du kan utvärdera uppdateringar i upp till en vecka innan du själv installerar dem.


  • Windows 10 Home: Pausa upp till 7 dagar
  • Window 10 Professional: Pausa upp till 35 dagar
  • Släpps till Windows 10 Home med 19H1
  • Kommer runt april 2019

Användare med Windows 10 Professional har kunnat pausa uppdateringar en längre tid nu. Snart får även de med Windows 10 Home får möjligheten att stoppa oönskade uppdateringar – åtminstone i några dagar.

Funktionen släpps samtidigt med nästa stora uppdatering till Windows 10 – kallad 19H1 – vilken bör landa i din dator runt april 2019. Det skriver Paul Thurrott som var först med att rapportera nyheten.

Du kan pausa uppdateringar i maximalt sju dagar. Anledningen till att det inte går längre är för att du inte ska riskera att missa viktiga säkerhetsfixar som löser sårbarheter i Windows 10 Home.

Pausa uppdateringar i 35 dagar med Windows 10 Professional

Om du istället kör Windows 10 Professional så kan du pausa uppdateringar i maximalt 35 dagar. I båda fallen är det ett utmärkt sätt att slippa bli störd med uppdateringar på resor eller när man göra något riktigt viktigt som inte får avbrytas.


Vad du däremot inte kan göra är att helt undvika uppdateringar till Windows 10. Så fort du slutar pausa så kommer operativsystemet att leta efter uppdateringar och installera dem om sådana finns.

Med tanke på den senaste tidens katastrofala uppdateringar med kraschat datorer och funktioner i Windows 10 så är en paus-funktion mer än önskvärd. Nu hoppas vi bara på att Microsoft förbättrar sin kvalitetskontroll av ny mjukvara så att det inte är lika många problem i framtiden.