Fler problem med filer i Windows 10 ”October 2018 Update”

microsoft-windows-10-logo-2

Problemen med Windows 10 October 2018 Update verkar inte lägga sig. Först tvingades Microsoft avbryta utrullningen av den stora uppdateringen på grund av filer som raderades. Och nu rapporteras nya problem.

Ett problem som rapporteras av användarna rör zip-filer. Om du packar upp filer till en mapp visar inte verktyget någon dialogruta om att ersätta eventuella befintliga filer. Istället ersätts filer i mappen automatiskt eller så avbryts processen utan varning.

Intressant nog har ett antal användare rapporterat problemet via Feedback Hub till Microsoft – för upp till tre månader sedan. Det är givetvis möjligt att företaget missat rapporterna, eller bedömt dem vara icke-kritiska. Men vi vet att buggen åtminstone kommunicerats till Microsoft.

Microsoft har kritiserats hårt den senaste tiden för hur de utvecklar och släpper uppdateringar till Windows 10. Inte blir det bättre när operativsystemet raderar filer på användarnas hårddiskar.

Var försiktig med nya uppdateringar

I skrivande stund arbetar Microsoft med att hitta en lösning på filerna som raderas av Windows 10 October 2018 Update. Just idag finns preliminära lösningar för Windows Insiders i Slow och Release Preview-lanseringarna. När en ordentlig buggfix släpps på bredare front är just nu oklart.

Hela historien visar hur viktigt det är att inte hoppa på nya uppdateringar direkt när de släpps. Åtminstone inte när det gäller större, mer komplexa uppdateringar som October 2018 Update. Vänta gärna några veckor och se om problem rapporteras. 

Om du har tillgång till Feedback Hub kan du hjälpa till och rösta upp buggen här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.