Google Podcasts är uppdaterad på Android – här är nyheterna

google-podcast-5jan-19

Google Podcasts har uppdaterats med en rad förbättringar. Bland annat stöd för länkar och förbättrad visning av anteckningar till avsnitt. Läs mer om nyheterna här.


  • Snyggare och mer lättlästa beskrivningar med länkar
  • Punktlistor fungerar äntligen korrekt
  • Ladda ner Google Podcasts helt kostnadsfritt
  • Pocket Casts är fortfarande ett dominerande, bättre alternativ

Google Podcasts släpptes i juni 2018 och har snabbt blivit en mycket populär app. Bland annat tack vare integrationen med Google Assistant och Home-högtalarna. Och det blir inte sämre med de senaste förbättringarna till appen.

Initialt fanns inget stöd för klickbara länkar i anteckningarna till avsnitten. Det gjorde det svårt för skaparna att skicka lyssnarna vidare till sponsorer, sina webbsajter och annat relaterat som diskuteras.

Många har reagerat på den dåliga funktionaliteten, inte minst eftersom Google trots allt lever på sök och länkar. Fram tills nu har det bara funnits en ensam “Visit website”-länk som enda länk.

Google Podcasts visar länkar i blått med understruken färg

Länkar som nu visas i beskrivningen är markerade med blå färg och texten är understruken. När du klickar på en länk öppnas webbläsaren Chrome om denna finns installerad på telefonen.


Vidare är eventuell formatering av texten nu korrekt visad. Det betyder i korthet att punktlistor, text i fetstil och radbryt nu ska visas som tänkt.

Enligt webbsajten 9to5mac kan renderingen vara direkt kopplad till Google-appen. Och visa korrekt med version 8.70 eller senare. Vi på Tekniksmart har provat med Google v8.91 och det ser riktigt bra ut, så kanske har de rätt i det.

Vi föredrar Pocket Casts som ett bättre, mer kompetent alternativ till Google Podcasts. För den som vill hålla sig inom Googles ekosystem med appar och tjänster – eller bara vill prova något nytt – så är Google Podcasts ett trevligt, och snyggt alternativ.