JBL Link Bar släpps våren 2019 – soundbar med Android & Google Assistant

JBL Link Bar
JBL Link Bar

JBL Link Bar är en soundbar med stöd för både Android TV och Google Assistant. Modellen presenterades redan i maj 2018 när Google höll sin årliga I/O-konferens – men först nu är soundbaren aktuell för en lansering.


  • Spela upp dina mediafiler direkt via JBL Link Bar
  • Röststyr din upplevelse med Google Assistant
  • 3 inkommande HDMI-portar, och 1 utgående till TV:n
  • Stöd för Chromecast och Bluetooth

Det unika med JBL Link Bar är att den inte bara är en soundbar – den är även en mediaspelare tack vare att den använder Android TV. Det gör att du kan ansluta dina olika källor för film, serier och musik för att spela upp dem direkt från soundbaren.

Med Android TV följer även stöd för Google Assistant vilket betyder att alla funktioner kan röststyras. Spela upp en film på Netflix, tänd och släck dina smarta lampor, eller varför inte kolla vad som står i din digitala kalender.

JBL Link Bar kan spela ljud i stereo och saknar helt stöd för surroundljud. Det gör modellen till en lite udda skapelse som inte fungerar speciellt bra för filmtittande. Den hjälper däremot med bättre ljudkvalitet än högtalarna i tv:n och lämpar sig bra till musik.

JBL Link Bar har inbyggd Chromecast och Bluetooth-stöd

Med JBL Link Bar får du en tämligen enkel, men ändå kraftfull soundbar. Visst, den saknar stöd för surroundljud, men den har tre HDMI-ingångar, 4K-stöd, inbyggd Chromecast – och så klart stöd för Google Assistant som vi även nämnde ovan.


Modellen kan spela upp bild och ljud via Chromecast-stödet, exempelvis från din mobiltelefon eller surfplatta. Med Bluetooth får du en praktisk koppling för musik, och den har multiroom-stöd för att kunna ingå i en större uppsättning med högtalare i hemmet.

jbl link bar vardagsrum

Tycker du att bara en soundbar lite för tunt finns även en trådlös subwoofer att köpa till. Det är något vi rekommenderar starkt eftersom en soundbar sällan klarar de låga tonerna (vid bland annat explosioner och dylikt) speciellt bra. Det blir ett betydligt bättre tryck i ljudet med en bra subwoofer.

Cirkapriset för JBL Link bar är 400 USD, eller runt 4 500 kronor inklusive moms. Då ingår ingen subwoofer, vilken kostar närmare 300 USD, eller cirka 3 300 kronor inklusive moms. Mycket pengar totalt för en soundbar som bara klarar stereoljud vill vi mena.