Outlook.com som förvald e-postklient i Microsoft Edge

Microsoft Edge logo 2020

Nu kan du använda Outlook.com i webbläsaren som din förvalda e-postklient för mailto-länkar.

Om du besöker Outlook.com marknadsförs det nya stödet i en banner högst upp på sidan.

Läs mer: Super Duper Secure Mode gör surfandet ännu säkrare i webbläsaren Edge

I bannern – som bara visas på kompatibla webbläsare – står ”Webbläsaren stöder att Outlook.com är inställd som standardhanterare för e-post”.

Därtill har du valet att klicka på länkarna ”Testa nu”, ”Fråga igen senare” och ”Visa inte igen”.

Har du däremot en annan webbläsare som inte stöder funktionen (dvs, du använder inte Microsoft Edge), så visas istället ”Webbläsaren som rekommenderas av Microsoft för din Mac finns här.”.

Funktionen i fråga använder stödet för ”URL protocol handler registration for PWAs” som introducerades med Chrome 92. Eftersom Edge bygger på Chromium, som används i Google Chrome, så finns samma funktionalitet i Microsofts webbläsare.

Läs mer: Så stänger du av Microsofts rekommendationer i webbläsaren Edge

Stödet för att använda Outlook.com som förvald e-postklient för mailto-länkar rullar ut just nu på alla marknader. Det kan dröja några dagar innan du får meddelandet i Edge på din dator.

Efter Microsofts beslut att lägga ner stödet för egna domäner till Outlook.com så har e-posttjänsten blivit betydligt mindre attraktiv bredvid Gmail. För att ha en egen domän till ditt Microsoft-konto krävs nu ett företagskonto, detsamma gäller för Gmail.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.