Så stänger du av Microsofts rekommendationer i webbläsaren Edge

Vill du inte ha Edge eller Bing som standard? Så här stänger du av inställningsnotisen

Microsoft Edge logo 2020

Microsoft uppdaterade nyligen webbläsaren Edge till version 91. Med nya versionen har Microsoft blivit betydligt aggressivare i sin vilja att användarna byter från andra webbläsare till Edge.

Du märker det på att Edge visar en inställningsruta i tid och otid som vill att du ställer in Microsofts webbläsare som standard i Windows 10. Och det har retat många användare.

Lästips: Prestandaläge till Microsoft Edge – optimerar för hastighet

Inställningsrutan visas för både användare som inte använder Edge som standard samt för de som inte använder Bing som standardsökmotor.

microsoft edge feature workflow recommendations 2021

Tacksamt är det enkelt att stänga av Microsofts irriterande inställningsruta. Om man vet vart man ska kolla vill säga. Här är en kort instruktion som visar hur du gör.

  1. Öppna Microsoft Edge i Windows 10
  2. Skriv edge://flags i adressfältet > Tryck Enter
  3. Skriv Show feature and workflow recommendations i sökrutan
  4. När inställningen visas väljer du Disable i listan
  5. Starta om Microsoft Edge

Svårare än så är det alltså inte. Vi önskar att inställningsrutan hade en ”visa mig aldrig igen”-knapp, men det finns alltså inte.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.