Analysera dina snarkningar med Fitbit – ny funktion på gång

fitbit sense 2 2020

Redan idag kan du mäta hur bra du sover om nätterna med en Fitbit på handleden. Snart kan du även får veta när du snarkar.

Enligt webbsajten 9to5Google arbetar Fitbit på nya funktioner som gör att din smartklocka eller aktivitetsarmband kan mäta ljudnivåer.


Lästips: Nytt aktivitetsarmband på gång – Fitbit Luxe

Mer specifikt ska funktionen kunna märka när du snarkar och ge dig detaljerad information som gör det enklare att förstå varför du sover dåligt om nätterna.

Avslöjar ljudnivån i rummet när du sover

Funktionen ska även ge dig en detaljerad bild av hur mycket ljud det är i din närhet under sömnperioderna. Även det kan användas för att förstå varför du sover dåligt.

Det är oklart idag hur bra Fitbits ljudupptagning kommer att vara. Vi vet exempelvis inte om funktionen kan särskilja på två eller fler personer som är i samma rum.

För att samla in ljuddata som kan analyseras så används den inbyggda mikrofonen på din smartklocka eller aktivitetsarmband.

Innan funktionen kan användas måste du godkänna Fitbits integritetspolicy som berättar hur det fungerar och vad ljuddatan kan/får användas till.

Lästips: Fitbit Ace 3 är ett aktivitetsarmband för barn – lång batteritid

Nämnvärt är att det bara är ett litet antal Fitbit-prylar som kan spela in och analysera ljuddata. Till att börja med måste det finnas en mikrofon, vilket begränsar en hel del.

Vad vi vet kommer Fitbit Versa 3 och Fitbit Sense åtminstone att få stödet. Fitbit Inspire 2 däremot är helt ute i kylan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.