OTA-uppdateringar till Google Pixel blir mycket snabbare

Android 11 Logo Dark

Google har skickat in en förbättring till AOSP som gör att uppdateringar som skickas ”over-the-air”, eller bara kort OTA, går mycket snabbare att installera. Faktum är att du kan spara hela tio minuter om vi ska tro de senaste uppgifterna.

Mer specifikt är nyheten för Googles egna så kallade Seamless-uppdateringar som tillåter att mobiltelefonerna kan användas även när installationen pågår i bakgrunden. Du slipper lägga ifrån dig mobiltelefonen i väntan på att den ska bli klar helt enkelt.

Teoretiskt kan förbättringar till Android Open Source Project (AOSP) användas för alla mobiltelefoner med Android och som har A/B-partitioner. Ett test visar att en uppdatering på 2,2 GB och som installeras OTA får en reducerad installationstid från 23 minuter ner till 13 minuter.

Det är inte fastställt när förbättringarna faktiskt letar sig ut till alla Pixel-telefoner som stöder A/B-partitioner.

Inte heller vet vi när förbättringarna hamnar hos fler tillverkare. Vi vet att Samsung har sagt att de tänker inkludera stöd för sömnlösa uppdateringar i framtiden, förhoppningsvis redan med Galaxy S23 som kan visas i februari 2023.

Via AndroidCentral

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.