Öppna Office-dokument i Finder-appen på iOS

Office 2013 logo

Nu kan du öppna dokument i Office för iOS direkt via Files-appen. Microsoft har släppt en större uppdatering till Office-apparna för iOS och med det ökat versionsnumret till 2.12.


Med uppdateringen kan du äntligen öppna dokument i Office-apparna direkt från Files-appen. En efterlängtad funktion som endast fungerar för dig med en iPhone eller iPad som kör iOS 11.

Andra nyheter är att Word och Excel nu har fler funktioner för bilder i SVG-formatet. Du kan exempelvis rotera, ändra storlek och lägga till färger.

Exklusivt för Excel är stöd för att göra enklare beräkningar på ett markerat område med data. Bland annat välanvända SUM, COUNT och AVERAGE. Du får även snabbåtkomst till kommandon för att expandera markering, sortering och filter.

microsoft office ios sumAnvänder du Outlook kan appen nu berätta för dig när det är dags att lämna för ett möte. Detta baseras på din befintliga position, vart du har skrivit in att mötet är samt trafiken mellan de båda platserna.


Microsoft Office för iOS består av fyra separata applikationer. Du laddar ner dem från App Store här:

Word, Excel, PowerPoint och Outlook

Tänk på att du måste ha en Office 365-prenumeration för att kunna redigera dokument. Vill du bara öppna dem går det utmärkt utan en prenumeration.

Många av nyheterna vi nämner ovan delas med Android-versionen av Office-paketet. Microsoft arbetar för att ständigt släppa nya uppdateringar. Här kan du läsa om alla nyheter som släppts, månad för månad, ända tillbaka till 2016.