IKEA säljer trådlösa bluetooth-högtalare – Eneby är här

IKEA Eneby

IKEA lanserar sin första trådlösa högtalare. Modellen heter Eneby och är resultatet av ett samarbete mellan möbeljätten och Sonos. Första marknaderna att få Eneby är USA och Storbritannien, men redan idag finns högtalaren att köpa i Sverige.IKEA Eneby släpps i storlekarna 8 x 8 tum samt 12 x 12 tum. Båda är tre tum tjocka och släpps i färgerna svart och grå. Det finns bara en enda knapp och det är en PÅ/AV-knapp som även ställer in bas och diskant.

Uppspelning av media samt volymkontroll hanteras uteslutande av enheten som ansluts till högtalaren. Exempelvis en mobiltelefon eller surfplatta. Om du inte vill använda bluetooth finns även en traditionell 3.5mm-kontakt.

Upp till åtta högtalare kan anslutas tillsammans. För montering på vägg eller hylla kan du använda antingen en väggkonsol eller ett högtalarställ med samma namn som högtalaren. Du kan även använda hyllsektionen Kallax som högtalaren är måttanpassad för.

ikea eneby hogtalare bankDen mindre modellen har måtten 20 x 20 x 8 (B x H x D) centimeter och har ett medföljande handtag för att kunna bäras. Om du vill går det att köpa till ett batteri som ger upp till 10 timmars musiklyssnande.


Den större modellen har måtten 30 x 30 x 11 (B x H x D) centimeter och saknar handtag. Dessutom måste den vara ansluten till ett vägguttag för att kunna drivas. Något batteri finns inte att använda.

Cirkapriserna är 499 kronor för den lilla högtalaren och 895 kronor för den stora. Batteriet till lilla högtalaren kostar 199 kronor, och behöver du ett tillhörande ställ för montering kostar det dig 99 kronor. Vägghögtalarställ för enklare upphängning kostar 29 kronor per högtalare.