IKEA Trådfri fungerar nu med Google Assistant

ikea tradfri google assistant setup 1

IKEA Trådfri fungerar nu med Google Assistant. Det betyder att du äntligen kan röststyra de trådlösa lamporna med hjälp av din mobiltelefon eller högtalare i Google Home-serien.För att det ska fungera måste du först uppdatera Trådfri-applikationen för Android. Därefter kan du öppna Google Home-appen och lägga till IKEA Trådfri i Home Control.

När det är gjort kan du enkelt lägga till egna alias för alla dina lampor och styra dem individuellt med rösten. Tänk bara på att du behöver ställa in telefonen med engelskt språk (UK eller USA) för att få alla inställningar i Google Home.

För dig som undrar vad IKEA Trådfri är så kan de beskrivas som ett billigare alternativ till Philips Hue. Utbudet är inte lika stort, men IKEA har flera möbler speciellt designade för att användas med Trådfri. Dessutom kan de smarta lamporna styras av Philips Hue-hubben (om de använder nyare mjukvara).

Philips Hue har stöd för Google Assistant och Home sen länge, så det är mer än välkommet att IKEA Trådfri också blir det. Speciellt inför den officiella lanseringen av Google Assistant i Sverige med svenskt språkstöd. Exakt datum för detta är i skrivande stund oklart, men Trådfri fungerar bara du kör engelskt språk i telefonen.


Visste du att IKEA Trådfri även har officiellt stöd för röststyrning med Amazon Alexa? Du är alltså inte låst till Googles ekosystem om du inte vill det.

Har du inte laddat ner Trådfri-appen till din Android-telefon kan du göra det här.