Apple Music passerar 40 miljoner betalande prenumeranter

Apple Music Logo 950px

Apple Music går som tåget och passerar en stor milstolpe på 40 miljoner prenumeranter. Samtidigt passar det Cupertino-baserade företaget på att befordra Oliver Schusser till vice-VD för Apple Music och International Content.Vad Oliver kan göra för Apple Music på sin nya position återstår att se, men det är klart att företaget vill få till förändringar. Den semi-smarta högtalaren HomePod säljer inte lika bra som tänkt och Spotify fortsätter att dominera marknaden.

I sin nya roll som vice-VD för Apple Music tvingas Oliver att flytta från London till Kalifornien. Han kommer att rapportera direkt till samma person som anställde honom för närmare 14 år sedan, nämligen Eddie Cue.

Oliver Schusser har varit delaktig i de internationella lanseringarna av App Store, iTunes Store och iBooks. Han har också varit en ledan person vid köpet av Shazam.

Den som tar över rollen som ansvarig för Apple Music International efter Oliver är ingen mindre än Tracey Hannelly. Samtidigt får vi information om att Jimmy Lovine inte påverkas alls av ändringarna. Jimmy är medgrundare till Beats och hjälpte Apple att lansera Music. Hans roll inom Apple är bekräftad att minska under hösten.


Nu återstår att se vad Apple Music kan göra för att rubba Spotify i framtiden. Konkurrenten har cirka 70 miljoner betalande prenumeranter och en årlig tillväxt i USA på två procent varje månad. Vilket kan jämföras med Apple Music som går starkare med fem procent varje månad.

Om siffrorna är korrekta och håller de kommande månaderna kan Apple Music passera Spotify i antal betalande prenumeranter redan till sommaren.