The Witcher 3 har HDR-stöd på Playstation 4 och Playstation 4 Pro

the witcher 3 wild hunt 1

The Witcher 3: Wild Hunt har uppdaterats med HDR-stöd på Playstation 4 och Playstation 4 Pro. Den öppna världen som spelet erbjuder är nu ännu snyggare än tidigare – och det är inte bara tack vare förbättrad ljussättning.


  • HDR-stöd
  • Flera prestandaförbättrande optimeringar
  • Stabilitetsförbättringar
  • Mindre visuella justeringar för bättre kvalitet
  • Buggfixar för felaktig lokalisering

Spelet har även fått en rad mindre optimeringar och förbättringar som ytterligare lyfter bildkvaliteten. The Witcher 3 flyter dessutom bättre med ökad stabilitet om vi ska tro utvecklaren CD Projekt Red.

Det här är en minst sagt välkommen uppdatering som vi väntat länge på. Den väger in på cirka 160 MB och finns redo att installeras på din konsol idag.

En annan nyhet är att huvudpersonen Geralt från The Witcher-serien kommer till SoulCalibur VI som en spelbar karaktär. Det finns inget lanseringsdatum for SoulCalibur VI än, men CD Projekt Red har delat alla grafiska resurser för Geralt med SoulCalibur-utvecklaren Bandai Namco.

The Witcher 3 är den senaste speltiteln i populära Witcher-serien och släpptes 2015. Spelet har sedan dess fått flera hyllade expansioner, mindre uppdateringar och andra nerladdningsbara DLC-paket med olika nyheter.


Att HDR-stödet har dröjt så länge är förvånande, inte minst då spelet släpptes med förbättringar för Xbox One X tidigare i februari. Då med stora förbättringar kring detaljrikedom, texturskärpa och skuggor.

Spelar du fortfarande The Witcher 3, och har du i så fall provat spelet med HDR-stödet? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om förbättringarna.