Exportera bilder och videor från Instagram

Instagram Logo 950x500

Instagram utvecklar ett verktyg för att användare ska kunna ladda ner all data som de lagrat på den populära tjänsten. Mycket likt vad Facebook redan erbjuder idag.Verktyget är ett viktigt steg för Instagram att tillmötesgå kraven som följer GDPR. Det är också en möjlighet för användarna att faktiskt förstå hur mycket information de lagrar hos Instagram.

Det öppnar också för att göra det enklare när man vill lämna Instagram för en annan tjänst. Bara ladda ner alla dina bilder i ett svep och återuppladda dem på valfri tjänst. Eller spara dem på en säker plats.

Instagram har varit hårda med att inte låta användarna exportera någon form av data från plattformen. Traditionellt är det mycket svårt att enkelt ladda ner vad du tidigare laddat upp på Instagram. Det är alltså på väg att ändras. Dock vet vi inte exakt vad som kommer att följa med i exporteringarna.

Är det bara alla bilder, videor och meddelanden? Eller kan man ladda ner kontakter, kommentarer, Stories och annat? Och hur blir det med bildkvaliteten – kommer Instagram att lägga på en komprimering innan bilderna sparas för nerladdning? Allt det är viktiga saker som vi måste få svar på.


Instagram har bekräftat för webbsajten TechCrunch att mer information kommer innan verktyget lanseras. Sannolikt kommer bildtjänsten ha ett liknande upplägg för information om nerladdad data som Facebook. Här är en sida med all Facebook-data du kan ladda ner.

Kommer du att exportera din data från Instagram när verktyget släpps? Skriv gärna en kommentar och berätta!