Helt nytt utseende till Gmail – Google förbereder stor uppgradering

google g suite new design mail

Google planerar att uppgradera designen för Gmail i webbläsaren. Enligt ett nyligen läckt e-postmeddelande är stora nyheter på gång; främst för G Suite i ett första led, men också privata användare får sin beskärda del av nyheterna.

  • Helt ny design och flera nya funktioner till Gmail
  • Snooza meddelanden och dölj dem temporärt från inkorgen
  • Oklart idag hur designen kommer att se ut
  • Administratörer för G Suite kan begära åtkomst till förhandsversion av nya Gmail

Det mest utmärkande är en helt omarbetad, fräschare design som ska lyfta Gmail på samma sätt som Inbox gjorde under 2014. En annan nyhet är lättare åtkomst till andra G Suite-appar som Google Calendar direkt inifrån Gmail.

En annan funktion som bekräftas är ”Smart Reply” som ska fungera precis som i mobiltelefonen. Vad den gör är att erbjuda fördefinierade svar som kan skickas med ett knapptryck. Svaren som visas beror på innehållet.

En annan nyhet är möjligheten att ”snooza” meddelanden och dölja dem temporärt från inkorgen. Efter en vald period visas de igen som vanligt. Slutligen får Gmail äntligen offlinestöd.

G Suite-användare kan testa designen inom kort

Tyvärr finns inga uppgifter om hur Gmail kommer att se ut med nya designen. Inom de kommande veckorna får vi en bättre bild av vad Google har i åtanke åt de många miljoner användare som dagligen nyttjar e-posttjänsten. Tills dess kan vi bara gissa. Blir det något liknande nya Google Calendar?

Inom de kommande veckorna får vi svaret. När Google är redo kan administratörer för G Suite-konton begära åtkomst till en förhandsversion. Det är inget som rekommenderas för produktionsmiljö då det kan finnas buggar och funktioner som saknas. Men för de som är nyfikna finns chansen att prova något nytt före alla andra.

Du kan hitta mer information om den nya Gmail-versionen på officiella G Suite Updates-bloggen när Google är redo att berätta mer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.