OneDrive till Android kan nu förhandsvisa Office-dokument

Microsoft OneDrive

Microsoft har uppdaterat OneDrive-applikationen på Android. Den nya versionen kan nu äntligen förhandsvisa Office-dokument från Word, Excel och PowerPoint.


En funktion som Microsoft borde ha släppt för flera månader sedan men som först nu letar sig in i OneDrive-appen. Vad det betyder är kort och enkelt att man slipper öppna dokumenten i sina respektive applikationer för att beskåda innehållet — bara klicka på dem i OneDrive och få en snabbvisning.

Det är betydligt snabbare än att tvingas öppna dem i en annan applikation som måste starta upp. Enskilda filer kanske inte betyder mycket men tänk då på de som öppnar mängder av dokument varje dag och vecka. Förhandsvisning kan spara en hel del tid i längden.

Om man använder OneDrive för Android och då beta-version finns en annan funktion att testa, nämligen ”Shared With Me”. Den är tillför att användaren snabbt ska se vilka dokument som delats med kontot.


Lästips: Google uppdaterar Inbox med stöd för Trello och GitHubDet har också blivit enklare att dela filer med andra om man har Office Mobile för Android (återigen beta-versionen). Det är lättare att öppna filer som andra delat via ”Shared With Me” och Excel har fått förbättrad kopiera och klistra in medan PowerPoint har fått kosmetiska nyheter.