Google uppdaterar Inbox med stöd för Trello och GitHub

google inbox ipad e1470854600287

Google gör e-postklienten Inbox kraftfullare med en mängd nya funktioner och tätare integration med tredjepartstjänster.


Bland annat går det nu att ansluta Trello och GitHub till Inbox. Det betyder att när användaren tar emot e-postmeddelanden rörande de två tjänsterna kan Inbox formatera innehållet likt vad sker med resedokument, evenemang och projekt idag. Man får även möjligheten att öppna respektive app om den finns installerad på telefonen.

Den här typen av integrationer är nästa steg i utvecklingen av Inbox och det påminner lite om vad Sunrise Calendar gjorde med sina många (och väldigt omtyckta) anslutningar till tjänster som just Trello och GitHub, men också Evernote, Wunderlist och Facebook — vilket Outlook för Android och iOS nu tagit över efter att Microsoft köpte Sunrise Calendar av utvecklarna.

If you use Trello, you’ll get a summary of what’s new with your Trello projects, so you can stay up-to-date on the latest updates. And for those of you who use GitHub, you’ll get a summary of code changes and filed issues for each repository.

Andra nyheter som Inbox bjuder på är möjligheten att ta bort e-postmeddelanden permanent direkt från inkorgen, istället för att bara kunna arkivera dem. Tidigare tvingades användarna till undermenyer för att ta bort dem permanent.

inbox-trello-github-screenshots.0


Kanske lika välkommet är integrationen med Google Drive för att snabbt skapa länkar till filer på molntjänsten och skicka med e-post. Man kan även redigera filers behörighet (för att kunna dela eller sluta dela dem) och spara bifogade filer från e-postmeddelanden till Google Drive.


Lästips: Mailbox lägger ner – här är bästa e-postapparna


Google fortsätter att göra Inbox bättre men det gör det på bekostnad av Gmail som fått stå tillbaka i flera månader nu. Bortsett från några få mindre uppdateringar har Gmail inte fått speciellt mycket kärlek från Google och idag finns många andra alternativ som är betydligt bättre.

Airmail, Polymail, Outlook, CloudMagic, Boxer och givetvis egna Inbox. Till och med Apples egna e-postklient är bättre och det säger inte lite. Bara det att man inte kan ha sammanslagen inkorg för flera konton i Gmail är riktigt dåligt. Googles lösning? Inbox! Men inte om man har ett företagskonto som inte aktiverats för Inbox — då måste man hitta andra lösningar.

Inbox är värd att testa men uppskattar man traditionella e-postklienter kan vaneperioden blir lång. Prova själv, vad tycker du om Inbox? Ladda ner applikationen för iOS och Android.