OneDrive till Android har fått stöd för mörkt läge

microsoft onedrive logo 2020

Vad har hänt? Microsoft har uppdaterat sin OneDrive-app till Android med stöd för mörkt läge, eller så kallat Dark Mode. Det gör att appen inte blir lika intensivt vit och ansträngande för ögonen i dåliga ljusförhållanden.


Microsoft fortsätter att uppdatera sina Android-app och nu senast är det OneDrive som fått en ny, förbättrad version. Det handlar inte om större förändringar utöver stöd för mörkt läge; alla nyheter är dock bra nyheter i det här fallet.

Den senaste riktigt stora uppdateringen till OneDrive-appen skedde i juli 2019 när hela designen omarbetades från grunden. Då introucerade Microsoft en ny sökfunktion, förbättrade färgval, ett nytt navigationssystem och en förbättrad toppdel i appen.

Senaste uppdateringen är inte fullt lika stor, men ändringarna är tveklöst välkomna.

Nyheterna i nya OneDrive till Android

microsoft onedrive android dark mode 2020
  • Ändringar i filvyn med nya ikoner och avgränsningar
  • Justering av fontstorlekar och avstånd mellan filer
  • Scan-ikonen är bytt mot en kamera-ikon för tydlighet
  • Stöd för mörkt läge, så kallat Dark Mode
  • Förbättrad sökfunktion – växla mellan användarens filer och alla filer
  • Annoteringen av PDF-filer har optimerats – lättare att hitta rätt verktyg som pennor, sudd och markörpenna
  • Den här dagen-funktionen är tillbaka och finns i Bilder-fliken

I det stora hela bör du få en trevligare, mer organiserad upplevelse med ett tydligare gränssnitt som inte känns lika platt och trist som tidigare.


Dessutom är förbättringarna kring design och funktionalitet ett steg mot högre produktivitet med mindre letande efter rätt saker i OneDrive.

Lästips: Microsoft släpper Fluent Design till Office-appar – Word, Excel, PowerPoint, OneDrive & Outlook

Nya uppdateringen till OneDrive rullar ut på alla marknader i skrivande stund. Det kan dröja någon dag eller vecka innan du får uppdateringen i din mobiltelefon.

Har du redan fått uppdateringen? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker! Är det rätt väg för OneDrive? Saknar du något från Microsoft?