Nytt: Reducering av bakgrundsljud i Microsoft Teams

microsoft teams logo 2020

Microsoft Teams har uppdaterats med stöd för reducering av bakgrundsljud. Det betyder att ditt nästa röst- eller videomöte möte i Teams förhoppningsvis blir med förre störningar från omgivningen.


Microsoft Teams har uppdaterats till en ny, förbättrad version som kan reducera bakgrundsljud i dina kommande röst- och videomöten.

Med hjälp av maskininlärning kan Teams i realtid identifiera din röst och särskilja den från ljud i omgivningen. Ditt tal förstärks medan exempelvis bilar, hundar, fläktar från datorn och liknande dämpas.

Det finns fyra inställningsnivåer för reduceringen av bakgrundsljud. Du kan ställa in Auto, Hög, Låg och Av. Inställningarna görs via profilinställningarna i Teams. Så här skiljer sig de olika nivåerna:

microsoft teams brusreducering installning windows 2020
  • Auto: Teams väljer själv nivån av brusreducering utifrån de analyser som maskininlärningen vid varje användningstillfälle.
  • Hög: Alla bakgrundsljud som inte är din röst kommer att dämpas av Teams.
  • Låg: Alla kontinuerliga ljud som fläktar, aircondition, bilar och dylikt dämpas.
  • Av: Brusreducering är avstängd. Det här valet är bäst när du har en högkvalitativ mikrofon i tysta miljöer.

En viktig detalj är att om datorns resurser (RAM-minne och processor) används i en högre grad så kan den aktiva brusreduceringen automatisk ställas till Låg av Microsoft Teams för att minska belastningen på enheten.


Notera att brusreduceringen endast fungerar med Windows-appen för Microsoft Teams i skrivande stund.