Nyheterna i macOS 10.14.4

apple macos mojave

Apple har släppt macOS 10.14.4 samtidigt med iOS 12.2. Bland nyheterna finner vi bland annat stöd för Apple News Plus, automatiskt mörkerläge i webbläsaren Safari och stöd för nya generationens Apple AirPods.

Med macOS 10.14.4 får du en hel rad nya funktioner och förbättringar. De stora nyheterna är så klart stöd för Apple News+ och nya generationens Apple AirPods.

  1. Apple News+ är en ny tjänst där mängder av nyhetstidningar har samlats på ett ställe. Du betalar en fast månadskostnad och får tillgång till material från exempelvis Time, National Geographic, People och Wired.
  2. Nya generationens Apple AirPods har samma ljudkvalitet som föregångarna. Det som skiljer är nya Apple H1-kretsen som gör växling mellan enheter snabbare, minskar strömförbrukningen och har stöd för trådlös laddning med Qi. Läs mer om nya Apple AirPods här.

Sen följer en hel rad mindre förbättringar. De kanske inte är lika stora som stöd för Apple News+ och nya Apple AirPods, men de är inte desto mindre önskade för det.

  1. Safari har stöd för automatiskt mörkerläge på webbsajter som stöder anpassade färgscheman. En funktion som passar utmärkt för de som använder mörkt läge i macOS Mojave.
  2. Stöd för Touch ID med Autofill-funktionen i Safari. Webbläsaren tillåter inte heller pushnotiser från webbsajter förrän du har interagerat med den. Färre irriterande popup-rutor alltså.
  3. Förbättrad ljudkvalitet för inspelning i Meddelanden och för ljudenheter på Macbook Air (2018), Macbook Pro (2018) och Mac Mini (2018).
  4. Optimerad förvald skärmljusstyrkan för Macbook Air.
  5. Stödet för externa grafikprocessorer har förbättrats i Aktivitetskontroll.

Uppdateringen med macOS 10.14.4 installerar du som vanligt via Apple Mac Store. Normalt fungerar uppdateringar utan problem, men tänk på att alltid ha säkerhetskopior på alla dina viktigaste filer om något skulle gå fel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.