Powerbeats Pro kan släppas under 2019

powerbeats pro lackt bild

Hörlurarna Powerbeats Pro kan ha avslöjats av mjukvaran iOS 12.2. Genast efter lanseringen av iOS 12.2 så började utvecklare att gräva i uppdateringen, och många blev nog förvånade av att hitta så tydliga referenser till en ännu osläppt produkt.

  • Nya Apple H1-kretsen för snabbare anslutningar och lägre strömförbrukning
  • Helt trådlös design som påminner om AirPods och Galaxy Buds
  • Bättre designade för träning än Apple AirPods
  • Så snabba är nya iPad-modellerna (2019)

Powerbeats Pro är helt trådlösa hörlurar från Apple-ägda tillverkaren Beats. Det betyder att de påminner om hur Apple AirPods och Samsung Galaxy Buds fungerar; givetvis med inriktning på musik.

Enligt de fotografier som läckt från iOS 12.2 påminner hörlurarna en hel del om Powerbets 3. Men med skillnaden att Powerbeats Pro saknar den anslutande kabel som går mellan vänster och höger öronsnäcka.

Apple AirPods är kanske det populäraste alternativet idag, men Powerbeats 3 är ett bättre alternativ för dig som tränar mycket och behöver hörlurar som verkligen stannar i öronen. De tillhörande klämmorna ser till att lurarna stannar där de ska vara.

Eftersom Powerbeats Pro ser ut att vara ett trådlöst alternativ med samma designval så lär de vara lika bra till träning som Powerbeats 3. Dock tror vi inte på samma batteritid som i föregångaren, vilket är runt 12 timmar per laddning. Ett tillhörande laddningsskal skulle dock väga upp för sämre batteritid.

Apple H1-kretsen och stöd för ”Hey, Siri”

Sen tidigare har det pratats om att Powerbeats 4 skulle använda samma, förbättrade H1-krets som finns i nya Apple AirPods (2019). Det betyder bland annat hårdvarustöd för röstkommandon med ”Hey, Siri”.

Istället för Powerbeats 4 så hittar vi nu referenser till Powerbeats Pro, och därmed tror vi att dessa sannolikt får H1-kretsen och stöd för röststyrning. Det vore högst logiskt och så klart välkommet. Inte minst då H1-kretsen är energieffektivare och håller batteriförbrukningen på en lägre nivå.

Exakt hur mycket Powerbeats Pro kommer att kosta och när hörlurarna släpps är i skrivande stund oklart. Men eftersom det är Apple vi pratar om här så kan du räkna med ett rejält saltat pris. En lansering någon gång under våren eller sommaren låter inte helt omöjligt, eller vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.